Oorlogsmonument Waalwijk, J.A. Raedecker

4 mei repertoire.

Sinds de oprichting van het Groot Nicolaaskoor geeft het koor op 4 mei een concert ter afsluiting van de herdenkingsplechtigheden in de gemeente Baarn. Uiteraard is de muziek die dan ten gehore wordt gebracht ingetogener dan bij de kerstconcerten. Meestal wordt een Requiem en/of een Stabat Mater uitgevoerd, maar ook cantates van Bach behoren tot het repertoire. Evenals bij de kerstconcerten wordt bijzondere aandacht besteed aan composities van minder bekende componisten.Tot de werken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd behoren het Requiem in c-moll van Salieri, het Requiem in c-moll van Eybler, en de cantatecyclus Membra Jesu Nostri van Buxtehude.
De uitvoering vindt steeds plaats in de Nicolaaskerk in Baarn.
Geluidsfragmenten en recensies van historische uitvoeringen zijn te vinden op de desbetreffende pagina's.