Violist

Repertoire

Traditioneel geeft het GNK in de adventstijd een concert onder de naam 'Kerstconcert'.
Tot de werken die de laatste jaren zijn uitgevoerd behoren de Messiah van Haendel, het Weihnachtsoratorium en Magnificat van Bach en het Requiem van Mozart. Daarnaast worden werken van minder bekende tijdgenoten van deze componisten, zoals Buxtehude, Graupner, Graun, Kuhnau en Purcell, ten gehore gebracht. Voorbeeld van een moderner werk op het repertoire is A Ceremony of Carols van Benjamin Britten.
De voorbereiding van dit concert, dat doorgaans in de eerste of tweede week van december plaatsvindt, begint al direct na het herdenkingsconcert op 4 mei.
De uitvoering vindt, evenals die van het 4 mei-concert, steeds plaats in de Nicolaaskerk in Baarn.
Geluidsfragmenten, recensies en overzicht historische uitvoeringen zijn te vinden op de desbetreffende pagina's.