Onze dirigent

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, pak en binnen
Sinds 1995 is Paul Mirck (Amsterdam, 16 oktober 1953) dirigent van het Groot Nicolaaskoor.

Zijn eerste muzikale scholing buiten het gezin kreeg Paul op het Agnes-jongenskoor van dirigent
Jan de Hoog.
Na zijn middelbare school studeerde Paul aan het Amsterdamse Sweelinck-conservatorium schoolmuziek bij Loek Nelissen en blokfluit bij Walter van Houwe. In aansluiting op zijn conservatoriumstudie volgde hij zanglessen bij Francine van Leeuwen, Peter Kooij en Paul Hameleers. Koordirectie studeerde hij bij Jan Eelkema. Interpretatiecursussen werden gevolgd bij Pieter Philips, Jan Boeke en Frans Moonen.

Als pedagoog en muziekdocent was Paul verbonden aan de Hogeschool Utrecht, waar hij lees gaf aan de opleidingen Muziektherapie en Ecologische Pedagogiek.

Muziek maken bij het GNK is dankzij dirigent Paul Mirck meer dan noten lezen. Zingen bij het GNK betekent op een ontspannen manier met plezier zingen. Er is aandacht voor dynamiek en juist stemgebruik. Zo ontstaat een intense koorklank. De zuiverheid en harmonie ontstaan door goed naar elkaar te luisteren.

In januari 2020 is Paul Mirck 25 jaar dirigent van het GNK. Dat betekent dat hij op 8 december 2019 voor de vijftigste keer een concert van het GNK zal dirigeren. Voor deze gelegenheid heeft Paul een speciaal programma samengesteld, dat in zijn geheel in het teken van Bach zal staan.